Perberesit per nje torte
- 130 gr miell
- 150 gr sheqer
- 100 gr gjalp ne temperature ambienti
- 2 veze te medha
- 3 banane te pjekura
- 2luge te vogla pluhur pjekes(rreth 60 gr)
- 1/2 luge te vogel kanelle
- 1 bustine vanilje
- 100 gr arra(ose bajame)
- pak kripe
- sheqer pluhur per dekorim
Gatimi:
Rrahim gjalpin e zbutur ne temperature ambjenti bashke me sheqerin dhe pak kripe derisa te formojme nje perberje kremoze,shtojme 1 nga 1 vezet dhe vazhdojme perzierjen.Shtypim bananet me 1 pirun per ti bere purè (ose i kalojme me mikser) dhe ia shtojme mases se mesiperme.Se fundi shtojme edhe miellin,kanellen ,arrat e therrmuara,pluhurin pjekes dhe vaniljen duke i perziere derisa brumi te jete i njetrajtshem.Lyejme me gjalp dhe me miell nje stampe per torta me diameter 24cm dhe hedhim brumin qe pergatitem mesiper duke e niveluar ne siperfaqe.E pjekim torten ne furre te parangrohur 180(grade celcius) per 40-45 minuta.Kur kjo embelsire te jete gati,e leme te ftohet perpara se ta heqim nga stampa dhe e sperkasim me sheqer pluhur.
~Keshille:Per t’i dhene nje arome ndryshe mund te shtoni ne vend te arrave te grira,100 gr amareta te therrmuara te cilat i japin tortes me banane shijen e kendeshme te bajameve.Gjithashtu siperfaqen e saj mund ta dekoroni me krem marenge per ta bere me te paraqitshme nese e servirni me rastin e ndonje feste.
Ju befte mire !!
Rrahim gjalpin e zbutur ne temperature ambjenti bashke me sheqerin dhe pak kripe derisa te formojme nje perberje kremoze,shtojme 1 nga 1 vezet dhe vazhdojme perzierjen.Shtypim bananet me 1 pirun per ti bere purè (ose i kalojme me mikser) dhe ia shtojme mases se mesiperme.Se fundi shtojme edhe miellin,kanellen ,arrat e therrmuara,pluhurin pjekes dhe vaniljen duke i perziere derisa brumi te jete i njetrajtshem.Lyejme me gjalp dhe me miell nje stampe per torta me diameter 24cm dhe hedhim brumin qe pergatitem mesiper duke e niveluar ne siperfaqe.E pjekim torten ne furre te parangrohur 180(grade celcius) per 40-45 minuta.Kur kjo embelsire te jete gati,e leme te ftohet perpara se ta heqim nga stampa dhe e sperkasim me sheqer pluhur.
~Keshille:Per t’i dhene nje arome ndryshe mund te shtoni ne vend te arrave te grira,100 gr amareta te therrmuara te cilat i japin tortes me banane shijen e kendeshme te bajameve.Gjithashtu siperfaqen e saj mund ta dekoroni me krem marenge per ta bere me te paraqitshme nese e servirni me rastin e ndonje feste.
Ju befte mire !!
0 comments:
Post a Comment