Torte Me Banane



Perberesit per nje torte 
  • 130 gr miell
  • 150 gr sheqer
  • 100 gr gjalp ne temperature ambienti
  • veze te medha
  • banane te pjekura
  • 2luge te vogla pluhur pjekes(rreth 60 gr)
  • 1/2 luge te vogel kanelle
  • 1 bustine vanilje
  • 100 gr arra(ose bajame)
  • pak kripe
  • sheqer pluhur per dekorim
Gatimi:
Rrahim gjalpin e zbutur ne temperature ambjenti bashke me sheqerin dhe pak kripe derisa te formojme nje perberje kremoze,shtojme 1 nga 1 vezet dhe vazhdojme perzierjen.Shtypim bananet me 1 pirun per ti bere purè (ose i kalojme me mikser) dhe ia shtojme mases se mesiperme.Se fundi shtojme edhe miellin,kanellen ,arrat e therrmuara,pluhurin pjekes dhe vaniljen duke i perziere derisa brumi te jete i njetrajtshem.Lyejme me gjalp dhe me miell nje stampe per torta me diameter 24cm dhe hedhim brumin qe pergatitem mesiper duke e niveluar ne siperfaqe.E pjekim torten ne furre te parangrohur 180(grade celcius) per 40-45 minuta.Kur kjo embelsire te jete gati,e leme te ftohet perpara se ta heqim nga stampa dhe e sperkasim me sheqer pluhur.
~Keshille:Per t’i dhene nje arome ndryshe mund te shtoni ne vend te arrave te grira,100 gr amareta te therrmuara te cilat i japin tortes me banane shijen e kendeshme te bajameve.Gjithashtu siperfaqen e saj mund ta dekoroni me krem marenge per ta bere me te paraqitshme nese e servirni me rastin e ndonje feste.
Ju befte mire !!

0 comments:

Post a Comment